Canapea verde living – Amenajari cu gust

Canapea verde living – Idei de amenajari living cu canapea verde

O canapea verde living este o alegere perfecta atat pentru cei care indragesc aceasta culoare cat si pentru cei care doresc o pata de culoare in livingul lor. In functie de nevoile tale poti opta pentru o canapea verde fixa sau una extensibila.

De asemenea poți alege dintr-o multitudine de nuante de verde pe cea care se potriveste cel mai bine cu paleta de culori si stilul livingului tau. In functie de tipul de living, poti pozitiona canapeaua in asa fel incat aceasta sa fie cat mai bine pusa in evidenta si sa obtii un living armonios.


Cum alegem canapeaua verde pentru living?

1. Canapea verde fixa sau canapea verde extensibila?

Canapea verde fixa

Canapea verde fixa amenajari

O canapea verde fixa este o optiune potrivita pentru amenajarea unui living modern.

Poti opta pentru o canapea verde fixa 2 locuri sau love seat. Aceasta este ideala pentru livingul de dimensiuni mici si medii, a unei garsoniere sau a unui apartament tip studio. (Vezi aici modelele de canapele verzi 2 locuri)

O canapea verde fixa cu 3 locuri poate fi utilizata pentru amenajarea livingurilor de dimensiuni mai generoase, clasice sau cu design open space. (Vezi aici modelele de canapele verzi fixe)

Canapea verde extensibila

Canapea verde extensibila amenajari

O canapea verde extensibila este o alegere perfecta pentru a combina aspectul cu utilitatea. Acest tip de mobilier doi in unu se poate dovedi extrem de util pentru a crea o zona de relaxare. De asemenea poate fi utilizat pe post de pat ori de cate ori este nevoie.

In cazul canapelelor extensibile, poti alege una cu 2 sau 3 locuri pentru a amenaja un living confortabil si primitor. (Vezi aici modelele de canapele verzi extensibile)

2. Ce nuanta de canapea verde se potriveste cu livingul?

In functie de paleta de culori si de stilul de amenajare pe care ti-l doresti, poti opta pentru o nuanta anume de canapea verde living. Iata care sunt variantele din care sa alegi:

Canapea verde smarald

Canapea verde smarald amenajari

Verdele smarald este probabil una dintre cele mai cautate variante de verde pentru tapiteria canapelei de living. Aceasta nuanta este perfecta pentru livingurile elegante, moderne si de inspiratie glam. (Vezi aici modelele de canapele verzi smarald)

Canapea verde deschis

Canapea verde deschis amenajari

Verdele deschis este o nuanta subtila de verde, ideala pentru decorurile pastelate, cu design minimalist. Este o optiune buna pentru a crea senzatia de lumina intr-un living mai intunecos.

Canapea verde inchis

Canapea verde inchis amenajari

Acest tip de nuanta de verde este pe de o parte eleganta dar la fel de bine si una moderna. Din acest motiv o canapea verde închis se potriveste atat cu un stil de amenajare elegant cat si cu unul contemporan.

Canapea verde menta

Canapea verde menta amenajari

Verdele menta, la fel ca si verdele deschis este o culoare pastelata, potrivita pentru decorurile de inspiratie feminina. Este o nuanta intalnita atat in designurile glam cat și in cele minimaliste.

Canapea verde olive

Canapea verde olive amenajari

Aceasta nuanta de verde este una extrem de deosebita. Desi ofera unui spatiu o pata de culoare, este o nuanta care se camufleaza perfect, pastrandu-si astfel, aspectul discret. Este ideala pentru decorurile de inspiratie naturala.

Canapea verde kaki

Canapea verde kaki amenajari

 

Această culoare pamantie de verde este o culoare de inspiratie masculina. Este o nuanta potrivita atat pentru designurile industriale cat si pentru cele cu accent contemporan.

Canapea verde crud

Canapea verde crud amenajari

Verdele crud este o culoare puternica, ce cu siguranta nu va trece neobservata. Din acest motiv este potrivita pentru decorurile maximaliste combinata cu alte culori la fel de indraznete.

3. Cum pozitionam o canapea verde in living?

Living clasic

Canapea verde living clasic

In cazul unui living clasic, pozitioneaza canapeaua verde aliniata la cel mai lung perete al incaperii cu fata catre TV, semineu sau alt punct de interes.

Completeaza zona de relaxare cu o masuta de cafea, fotolii sau otomane. Pentru un aranjament mai formal, pozitioneaza in fata canapelei fotolii, pentru a crea o zona de conversatie.

De asemenea puteti crea o zona de socializare eleganta, pozitionand doua canapele una in fata celeilalte, separate de o masuta de cafea.

Living open space

Canapea verde living open space

Daca ai un living open space atunci poti utiliza canapeaua pentru a separa intr-un mod util zonele livingului. Pozitionand canapeaua verde cu spatele la zona de dining se creaza o zona dedicata de relaxare si un flux de trafic lin.

Tot pentru livingurile de tip open space poate fi utilizata si optiunea de amenajare cu doua canapele. Acestea pot fi pozitionate in unghi drept una fata de cealalata, creand astfel un colt fals.